Scroll down

Отводяване на тераси и фасади

Play Video

WEBINAR: BLÜCHER® отводняване за ХВП, ресторанти и хипермаркети

Подходи в зависимост от приложението и местоположението 

Улеите, които се поствт до фасадата не са истински канали за отводняване. Те се поставят с цел превенция за задържане на вода пред прозореца или отваряемата врата, в случай на наводнения, конденз или снегонавявания. Обикновено наклонът за оттичане е обърнат обратно на фасадата към терена или парапета.

За това и във фасадните улеи рядко се събира вода. Те служат за аварийна система при посочените вече случаи, тъй като обичайно в противоположния край на терасата има точков сифон, линеен отводнител или авариен барбакан. В случаите на приземен етаж- водата се дренира от терена ако няма допълнителен сифон или канал.

Инсталиране в зони с контакт със земята

 

1.  Поставен в чакълесто легло или еднозърнест бетон, фасадните улеи с двустранна перфорация провеждат акумулиранат дъждовна вода от повърхността, както и подпочвената от конденза по хидроизолацията  ретензионно към  земята в дълбоична.

 

2. Подходящи са и фасадни канали със затворено тяло на канала за контролиран дренаж на дъждовна вода който може да бъде свързан към повърхностна дренажна система.

Регистрирай се за нашия бюлетин

    Съгласявам се с политиката за за защита на личните данни